eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Továbbra is szabadok a strandok a Balatonnál

Továbbra is szabadok a strandok a Balatonnál

A Balaton partján idén mindössze 1-2 strand vált fizetős fürdőhellyé - mondta az InfoRádióban a Balatoni Szövetség elnöke. Balassa Balázs szerint a helyi önkormányzatok dönthetnek a strandokat érintő kérdésekről. Hozzátette: a jövőben sem várható, hogy jelentősen megszaporodnak a fizetős strandok.

A strandokat végigjárva azt állapítottuk meg, hogy az elmúlt évekhez képest javult a szolgáltatásaik minősége. Az önkormányzatok, a fenntartók arra törekszenek, hogy annak ellenére, hogy ezek nem fizetősek, a lehetőségekhez képest minél több szolgáltatást biztosítsanak a vendégeknek” -mondta el a Balatoni Szövetség elnöke.

Balassa Balázs hozzátette: „nincs hivatalos adatom arról, hogy hány strand döntött úgy, hogy az eddig szabad strandját fizetőssé teszi, egyről vagy kettőről tudok. Nem kényszerültek még arra az önkormányzatok, hogy az eddigi ingyenes szolgáltatásokért pénzt kérjenek.”

Ezek a strandok és a területeik nagy része önkormányzati üzemeltetésben vannak, működésbeli változást, a fizetőssé válást az anyagi helyzetük teheti indokolttá – mondta a szövetség elnöke. Balassa Balázs szerint ez akkor fordulhat elő, ha nem tudnak a településen más bevételeket generálni vagy az állami finanszírozásban hiány keletkezik. A Balatoni Szövetség elnöke kijelentette, idén sincsenek rosszabb helyzetben az önkormányzatok, az, hogy az egy-két strand miért változtatja meg a működését, a képviselő-testület döntésén múlik.

A balatoni önkormányzatok részéről nem érkezett hozzánk ilyen jelzés, tehát próbálják fenntartva az ingyenes szolgáltatásokat működtetni a strandokat, ezzel vonzani a látogatókat” -hangsúlyozta Balassa Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 21:40
×
×
×
×