eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Új Mercedes buszok állnak forgalomba Budapesten

Új Mercedes Conecto buszok állnak forgalomba Budapesten, miután lezárult a járművek vásárlására kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV.

A tender értelmében 15 busz hónapokon belül megérkezik Budapestre, további 60-ra pedig opciója van a BKK-nak és a BKV-nak, ezt a források rendelkezésre állásakor hívják le. A szerződéskötés tíz nap múlva lehetséges, ha nem indul jogorvoslati eljárás. Az aláírást követően a nyertes cégnek hat hónapon belül le kell szállítania az alacsonypadlós, Euro VI-os környezetvédelmi besorolású járműveket, amelyeket a BKV fog üzemeltetni.

Az autóbuszok várhatóan 2015 tavaszán állnak forgalomba a főváros útjain.

A közleményben kiemelték: 2010 ősze óta több mint 330 új busz és több mint 200 jó állapotú néhány éves, alacsonypadlós busz állt forgalomba kiváltva a régi, környezetszennyező járműveket.

A BKV azt is tudatta, hogy kivont a forgalomból 37, rossz műszaki állapotban lévő buszt augusztus végén.

Tájékoztatásuk szerint a 260-as, 280-as, 412-es és 435-ös Ikarusok 1,5-2 millió kilométert teljesítettek, átlagos életkoruk 21 év volt, a legidősebbet 1986-ban, a legfiatalabbat 2001-ben gyártották.

A kieső buszokat más szolgáltatók bevonásával, használt buszok vásárlásával, valamint a BKV buszgarázsaiban összeszerelt új Ikarus buszokkal pótolják.

A járműveket a cinkotai, illetve dél-pesti buszgarázsból vonták ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×