INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Magyar világújdonság:Tévé a telefonon

Infostart / InfoRádió
A világon először Magyarországon indul televíziós streaming szolgáltatás. A Telenor újdonsága lehetővé teszi élő és visszanézhető tévéműsorok megjelenítését, akár egyszerre több mobileszközön. Ezáltal a család tagjai egy időben különböző műsorokat is nézhetnek.

Takács Zoltán a Telenor Magyarország vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak elmondta: azt látják, hogy az ügyfelek nem szeretnek már az otthonukhoz és a nagyképernyőhöz kötődni. Szeretik akkor és ott használni a tartalomszolgáltatást, ahol kedvük és idejük van. Nagyon jelentősen alakul át az életformánkkal együtt a felhasználói igény - fogalmazott Takács Zoltán. Hozzátette: ezt fogják kiszolgálni a MyTV szolgáltatással.

Jellemzően 30-40- 50 perc az az időtartam, amit egy okos telefonon meg lehet nézni egyhuzamban, de mivel ennél az új szolgáltatásánál megállítható a műsor, filmnézésre is alkalmas. Tableten pedig kényelmesen végig lehet nézni egy filmet akár a kertben vagy a Balaton-parton is - adott ötletet a felhasználóknak Takács Zoltán.

A szolgáltatás először Android és iOS támogatással indul, de ez csak a kezdetet, a Telenor szeretné minden platformon elérhetővé tenni a MyTV-t, egy egyszerű browser-ből pedig bármilyen PC-n megtekinthető a tartalom.

Több mint 2000 órányi anyag érhető el, de a kínálat folyamatosan bővül.
A Telenor Magyarország vezérigazgató-helyettese egyelőre nem tudta megmondani, hogy hány előfizetőre számítanak, mivel egy világújdonságról van szó. Azt szeretnék, ha minél gyorsabban, minél több ügyfél tudná használni a szolgálást, ezért a három és fél millió Telenor - ügyfél három hónapig ingyenesen igénybe veheti a MyTV-t.

A kínálatban egyelőre 14 tévécsatorna szerepel, köztük az MTVA csatornái, az M1, M2, a Duna és a Duna World, továbbá a Story TV és az AXN, de a közeljövőben várhatóan a TV2 is csatlakozik. A mobiltársaság arra is számít, hogy a jövőben további csatornákkal is megállapodnak.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk