eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

MNB: októberben 396 millió euróval nőttek a devizatartalékok

Októberben 396 millió euróval, 34 973 milliárd euróra nőttek a jegybank devizatartalékai az előzetes adatok szerint - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán a honlapján.

Az előző hónapban, szeptemberben a tartalékok 661 millió euróval csökkentek. A tartalékok az idén március óta először augusztusban csökkentek, akkor a szeptemberivel megegyezően 661 millió euróval.

A devizatartalékok október végi szintje 2,801 milliárd euróval alacsonyabb a múlt év véginél és 1,901 milliárddal az egy évvel korábbinál.

Az IMF honlapján olvasható adatok szerint októberben nem volt törlesztési kötelezettsége Magyarországnak a 2008-ban felvett hitelből. Szeptemberben 500 millió eurót (421 millió SDR) kellett visszafizetni, legközelebb novemberben 668 millió euró (562 millió SDR), decemberben 510 millió euró (428 millió SDR) hitelrészlet visszafizetése válik esedékessé.

Devizakötvény-lejárat októberben nem volt, novemberben kell majd visszafizetni egymilliárd eurót egy hat- és egy hétéves, 500-500 millió eurós eurókötvényre.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×