eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

Újabb adócsomag készül

A kormány újabb, mintegy 300 paragrafusból álló adócsomagot készít - erősítette meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Origo.hu értesülését.

A hírportál a birtokába jutott előterjesztés-tervezetről azt írta: a csomag legnagyobb, bő 100 milliárdos horderejű eleme, hogy megerősíti a személyi jövedelemadóban eltűnik a félszuperbruttó, így jövőre mindenkire 16 százalékos szja-teher vonatkozik.

A termőföld adás-vételénél az általános illeték 1 milliárd forintos értékhatárig 4, a felett 2 százalék lesz, de ha valaki őstermelőként vagy egyéni vállalkozóként a földet műveli, és legalább 5 évig nem adja el azt, akkor nem kell illetéket fizetnie.

Az öröklési és ajándékozási illeték általános mértéke egységesen 18 százalék lesz, lakástulajdon esetén ennek a fele.

A jövőben 15 millió forint lesz az illetékkedvezményre jogosító lakásértékhatár az első lakáshoz jutóknál. Az origó úgy tudja, hogy az adócsomagon már csak kisebb simításokat végeznek, és a törvényjavaslat legkésőbb a jövő héten az Országgyűlés elé kerül.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×