eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Közel 300 millió forintos beruházás hiúsulhat meg Szekszárdon

Közel 300 millió forintos meliorációs beruházás hiúsulhat meg Szekszárdon az érintett ingatlantulajdonosok érdektelensége miatt - mondta a város gazdasági bizottságának elnöke kedden, Szekszárdon.

Kővári László (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a szekszárdi borvidéken tervezett vízelvezetők építéséhez a Csötönyi-völgyben telekkel rendelkezőknek kevesebb mint fele jelezte, hozzájárul a vízelvezetők megépítéséhez.

A 281 millió forintos beruházáshoz a szekszárdi önkormányzat és a szekszárdi hegyközség által létrehozott Szekszárdi Meliorációs Nonprofit Kft. 2011-ben nyert el 194 millió forint támogatást az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alaptól. A programot, amelynek keretében öt völgyben terveznek megépíteni összesen öt kilométernyi vízelvezetőt és támfalat, 2014. januárig kell megvalósítani.

A bizottsági elnök szerint az ingatlantulajdonosok legalább kétharmadának kellene hozzájárulnia a projekthez átlagosan százezer forintos önerővel, ennek hiányában a nonprofit szervezet elesik a támogatástól.

A projekt a talajerózió mérsékléséhez is hozzájárulna a szekszárdi borvidék mintegy tíz százalékát jelentő területen - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×