eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magyar autópiac: a magánvásárlók továbbra sem kerültek elő

Óvatos öröm jellemzi a hazai autókereskedelmi cégeket - olvasható a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének legfrissebb értékelésében. Az év végére a piac növekedése meghaladhatja a 2011-es szintet, és hónapról hónapra pozitív trendet mutatva végül is az előre jelzett 10 százalék körüli növekedést fogja hozni 2012-ben. Az új személyautó értékesítések több mint 70 százaléka céges vásárlás, így a kereskedelem számára fontos magánvásárlók továbbra sem kerültek elő.

Az idei augusztus hónapban a személygépjármű piac igen kismértékű, mintegy 3 százalékos emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest. Az első nyolc hónap összesített adatai összességében 18 százalék többlet forgalomba helyezést mutatnak 2011 évhez viszonyítva. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy az év végére a piac növekedése meghaladja a 2011. évi szintet, és hónapról hónapra pozitív trendet mutatva végül is az előre jelzett 10 százalék körüli növekedést fogja hozni 2012-ben - olvasható a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének legfrissebb értékelésében.

Az első nyolc hónap alapján óvatos örömmel állapítják meg, hogy a trend a kilábalás felé mutat akkor is, ha a volumen még messze alatta marad annak, ami a szakma fenntartásához a jelenlegi formában elegendő lenne. Az új személyautó értékesítések több mint 70 százaléka céges vásárlás, így a kereskedelem számára fontos magánvásárlók továbbra sem kerültek elő. Mivel a céges gépjárműpiac fokozottabban Budapestre koncentrálódik, a vidéki márkakereskedők helyzete rendkívül nehéz, mert az általuk értékesített volumen nagyon alacsony, sok helyen a heti egy darabot sem éri el.

A motorkerékpár piac visszaesése megállt, augusztusban 7 százalék növekedést ért el, de igen alacsony volumen mellett. Éves összehasonlításban még mindig mintegy 8% visszaesésről beszélhetünk.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×