eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Erősödött a forint péntek délutánig

Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben, amit elsősorban az euró dollárral szembeni térnyerése motivált.

Az eurót délután fél négy után 283,96 forinton jegyezték a délelőtti 284,70 forint és a csütörtök délutáni 285,28 forinttal szemben.

Napközben ennél erősebb szinten, 283-nál is járt a forint az euróval szemben, annak hatására, hogy az euró is erősödött a dollárral szemben. Kereskedők szerint az euró/dollár jegyzést elsősorban a Fed elnökének délutáni beszéde előtti pozíciórendezések mozgatták.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Ben Bernanke közép-európai idő szerint késő este szólal fel a világ vezető jegybankjainak a Wyoming állambeli Jackson Hole-ban tartandó szokásos éves értekezletén. A piac ugyan változatlanul vár valamit Ben Bernanke pénteki beszédétől, de a vérmes remények már elszálltak, mára az a vélemény kerekedett felül, hogy Bernanke nem fog nagy horderejű bejelentéssel előállni, sőt talán utalást sem tesz monetáris ösztönző intézkedések gyors megtételére.

A dollár jegyzése péntek délután 225,21 forint volt a délelőtti 227,60 forint és a csütörtök délutáni 227,78 forint után.

A svájci frank árfolyama 236,47 forintra csökkent a délelőtti 237,00 forintról, előző nap délután 237,57 forint volt az árfolyam.

A japán jen 2,8722 forintot ért, délelőtt 2,9000 forinton, előző nap 2,9015 forinton jegyezték.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×