eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla

Már az FHB-nál is elérhető az otthonteremtési támogatás

Az FHB Otthonteremtő hitel futamidejének első öt évében az állami kamattámogatással a piacinál jóval alacsonyabb kamatszintet biztosít, amelyhez az FHB Bank teljes futamidőre vonatkozó kamatkedvezményeket nyújt az ügyfél jövedelme és az ingatlan értéke alapján. További kedvezményként az értékbecslési díjat - 1 ingatlanra vonatkozóan - a folyósítást követően visszatérítik, és a 2012. szeptember 30-ig igényelt hitel kezdeti költsége egy ötvenezer forintos kuponnal csökkenthető.

Az FHB Bank saját, FHB Otthonteremtő kamattámogatott hitelének

bevezetésével az elsők között nyújtja a támogatott lakáshitelek teljes banki eszköztárát - közölte a társaság. A múlt héten az OTP és a K&H jelent meg a piacon hasonló termékével.

A 2012. augusztus 13-tól bevezetett, új támogatott hitel mellett a lakásépítési támogatás (közismertebb nevén a szocpol) is igényelhető a bankban. Az új támogatott hitel sokkal szélesebb ügyfélkört szólít meg, mint a korábbi konstrukció, amelyből néhányat külön ki is emel Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese: Egyrészt már 35 év feletti és akár egyedülállók számára is elérhető, másrészt használt lakás vásárlására vagy problémás jelzáloghiteles ingatlanok megvásárlására, illetve korszerűsítésre is jár, továbbá azok is igényelhetik, akiknek van másik ingatlantulajdonuk. Az FHB Banknál természetesen a hitellel együtt intézhető a szocpol és az energetikai tanúsítvány is - emelte ki
Portfolio.hu-nak Tokodi Gábor.

Az FHB Bank az Otthonteremtő hitelt a teljes futamidő alatt 5 éves kamatperiódussal nyújtja. Az állam 5 évig - évente csökkenő mértékben - biztosít kamattámogatást. A bank a kamattámogatási időszakot követően továbbra is az átlátható hitelezés szabályai szerint biztosítja a hitelt az ügyfeleknek.

Az állami kamattámogatáson felül nyújtott banki kamatkedvezményt - a feltételek folyamatos teljesülése esetén - a futamidő egészére biztosítja az FHB.

Az 5 éves kamatperiódusnak köszönhetően az ügyfél számára valóban megbízhatóan tervezhető előre a havi törlesztés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×