eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megállapodtak a Dunaferrnél a bérekről

Aláírták a bérmegállapodást a Dunaferrnél. A tájékoztatás szerint az alapbér és a jóléti szociális juttatások emeléséről megegyeztek, az úgynevezett szabadságos és karácsonyi bér ösztönző jellegű átalakításáról még tárgyalnak. A szakszervezeti szövetség egyelőre fenntartja a sztrájkkészültséget.

Az érdekképviselet elnöke elmondta: az egyezség értelmében a munkáltató engedélyezi a személyi alapbér és a szociális juttatások előre egyeztetett 4,2 százalékos emelése felének kifizetését január elsejei visszamenőleges hatállyal. Mucsi Zoltán hozzátette: a társaságcsoport kollektív szerződése, és a törzsgárda rendszer változatlanul érvényben van és a június 10-én esedékes szabadságos bért is kifizetik a dolgozóknak.

A szakszervezet képviselői január óta tárgyalnak a béremelésekről. Követeléseik kikényszerítésére sztrájkot is tartottak.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×