eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lényegében változatlan a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliek létszáma 2012. január-márciusban 504 ezer fő volt, ami az egy évvel korábbihoz hasonló, 11,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Az idei első negyedévben 3 millió 791 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 59 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

A férfiak munkanélküliségi rátája az előző évhez képest nem változott, a nőké 0,3 százalékponttal emelkedett.

A munkanélküliek 504 ezer fős létszáma 14 ezer fővel volt több, mint egy évvel korábban, a teljes megfigyelt sokaságra vonatkozó munkanélküliségi ráta 11,7 százalékos értéke 0,1 százalékponttal haladta meg az egy évvel ezelőttit.

A KSH adatai szerint 2012. január-márciusban a foglalkoztatottak létszáma 1,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értéket.

A 15-64 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 756 ezer fő volt, ami 56 ezer fős növekedésnek felelt meg, a foglalkoztatási ráta 1,1 százalékponttal 55,7 százalékra emelkedett.


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×