eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Németországban lassult az infláció

Németországban lassult az infláció áprilisban éves és havi szinten egyaránt.

A német szövetségi statisztikai hivatal csütörtökön ismertetett előzetes adatai szerint éves szinten az infláció 2,0 százalékra lassult a márciusi 2,1 százalékról. A havi szintű növekedés 0,1 százalék volt a márciusi 0,3 százalékot követően.

A becslés hat tartomány adatai alapján készült, ahol a német lakosság több mint a fele él.

Az uniós módszertan alapján számított infláció (HICP) éves szinten 2,2 százalék volt a márciusi 2,3 százalék után, továbbra is meghaladta az Európai Központi Bank (EKB) által felső határként megszabott 2 százalékot. A havi szintű infláció 0,2 százalék volt a márciusi 0,4 százalék után.

A német szövetségi statisztikai hivatal május 11-én teszi közzé az áprilisi inflációra vonatkozó végleges adatait.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×