INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Hernádi: Stabilizálódhat a pénzügyi környezet

Infostart / InfoRádió
A Mol elnök-vezérigazgatója szerint a konvergenciaprogram elfogadásával stabilizálódhat Magyarország pénzügyi környezete, ez pedig jótékony hatással lehet a cég eredményére 2012-ben. Hernádi Zsolt szólt arról is, hogy a Mol nem volt elégedett a Nabucco projektcég működésével, ezért döntöttek úgy, hogy kiszállnak a finanszírozásból.

A konvergenciaprogram elfogadása esetén stabilizálódhat Magyarország pénzügyi környezete, ami jótékony hatással lehet a Mol eredményére 2012-ben - mondta el a cég elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak a társaság közgyűlését követően.

Hernádi Zsolt kiemelte: markáns fejlődésre lehet számítani a csoporthoz tartozó kitermelés- és kutatástevékenységnél és folytatják a hatékonyságjavító programokat. Komoly beruházások kezdődnek el idén, Horvátországban például a kúthálózatot erősítik meg - tette hozzá.

Az elnök-vezérigazgató szerint relatív magasan maradnak a kőolajárak, aminek nem örülnek, ahogy a fogyasztók sem. Markáns fogyasztáscsökkenést tapasztalnak, és a fogyasztók árrugalmasságától függ, hogy folytatódik-e a visszaesés ebben az évben - emelte ki.

A fizetendő adókat - így a katasztrófavédelmi hozzájárulást is - belekalkulálták az idei terveikbe, így ezek nem befolyásolják a cég folyamatban lévő fejlesztéseit - közölte.

Hernádi Zsolt szólt arról is, hogy a Mol nem volt elégedett a Nabucco projektcég működésével, ezért döntöttek úgy, hogy kiszállnak a projekt finanszírozásából. Hangsúlyozta: ez nem érinti Magyarország ellátásbiztonságát, és a Mol továbbra is érdekelt abban, hogy alternatív gázvezetékek épüljenek.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hernádi Zsolt 1.
 


Hernádi Zsolt 2.
 


Hernádi Zsolt 3.
 


A címlapról ajánljuk