eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Meredeken erősödik a forint

Lendületes emelkedésnek indult a forint árfolyama szerdán délben a kötelezettségszegési eljárás lezárásáról szóló brüsszeli bejelentésre.

Brüsszelben a végrehajtó testület szóvivője közölte: Az Európai Bizottság kész lezárni a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást a Magyar Nemzeti Bank ügyében, valamint szabad utat adott arra, hogy megkezdődjenek a pénzügyi tárgyalások Magyarországgal és a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelkeretről.

A forint 292-es euró jegyzés alatt tartózkodott a délelőtt folyamán, majd a bejelentésre a jegyzés 290 alá erősödött. Egykor az eurót már 287,58, jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben.

Hétfőn délután az eurót még 299 forint felett, 300 közelében jegyezték. A forint azóta közel három és fél százalékkal erősödött. A szerdán elért árfolyamon az idén február végén jegyezték utoljára a forintot.

A svájci frankot 240,42 forinton jegyezték fél egy után az előző délutáni 245,00 forinttal szemben, a dollár árfolyama szerda délben 218,53 forint a kedd délutáni 222,80 forinttal szemben, a jent pedig 2,6919 forinton jegyzik 2,7179 forint helyett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×