INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Elutasíthatják-e a biztosítók a dohányzókat?

Infostart / InfoRádió
Az április eleji dohányzással kapcsolatos szigorítások hosszabb távon pozitív hatással lehetnek a kockázati életbiztosításokra - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs osztályvezetője. Gilyén Ágnes kifejtette: egy dohányzótól eleve magasabb díjat kérnek, ha biztosítják, mint nemdohányzó társától, sőt egyéb kockázatok megléte esetén el is utasíthatják a biztosítási szerződés megkötését.

A biztosítóknál egyre gyarapodnak azok a kockázati életbiztosítási termékek, amelyek különbséget tesznek a díjfizetést illetően abban a tekintetben, hogy valaki dohányzik vagy sem, illetve egyéb egészségi kockázattal rendelkezik - közölte az InfoRádióval a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs osztályvezetője.

Gilyén Ágnes példaként említette, hogy egy életbiztosítás esetében 13 ezer forint különbséget jelent az éves díjban, ha egy nő dohányzik, míg a másik nem.

Előfordulhat, hogy bizonyos biztosításokat visszautasítanak a cégek azoknak, akik sok kockázattal rendelkeznek, például túlsúlyosak, szívbetegségben szenvednek és még dohányoznak is - emelte ki.

A törvényi szigorítások miatt várhatóan sokan egészségtudatosabban élnek majd, így pedig az öngondoskodási hajlandóságuk is nőhet, ami pozitív hatással lehet a biztosítási piacra - vélekedett.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk