eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Londoni elemzők szerint az EU keményebb tárgyalópartner, mint az IMF

Az EU "keményebb tárgyalópartnere" lesz Magyarországnak, mint a Nemzetközi Valutaalap (IMF), de a magyar kormány végül hajlandó lesz végrehajtani a kért jogszabályi változtatásokat, és a várhatóan hamarosan megszülető EU/IMF-megállapodás nyomán a magyar jegybank visszafordíthatja a kamatemeléseket - jósolták szerdán londoni pénzügyi elemzők.

A JP Morgan bankcsoport befektetők számára összeállított, Londonban szerdán ismertetett havi világgazdasági helyzetértékelésének Magyarországgal foglalkozó elemzése azt jósolja, hogy "több hónapig eltart", mire a magyar kormány egyezségre jut az EU-val és a valutaalappal, de az idei második negyedévben valószínűleg megszületik az egyezség egy készenléti programról.

A ház londoni elemzői szerint azért is valószínű a belátható időn belüli megegyezés, mert a kormánynak "nincs életképes B-terve".

A JP Morgan szerint - tekintettel a magyar szuverén és kereskedelmi kötelezettségek lejárati struktúrájára és a külső finanszírozási igényekre - az EU/IMF-csomag akkor lehet hiteles, ha 2013 végéig "legalább 10 milliárd euró" finanszírozást tesz hozzáférhetővé.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×