eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Rekordokat döntött Ferihegy

Az eddigi legerősebb utasforgalmat regisztrálta a Budapest Airport a tavalyi évben. A társaság kommunikációs igazgatója elmondta: 8,9 százalékos növekedéssel összesen 8 920 653 utas fordult meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain.

Hardy Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy a forgalom növekedése még az európai átlagot is meghaladta 2011-ben. Hozzátette: az elmúlt év azért is jelentős volt, mert ekkor nyílt meg a forgalom számára a SkyCourt, a 2-es terminál új épülete és számos új légitársaság nyitott új útvonalakon járatot.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a tavalyi adatokat értékelve azt mondta: céljuk továbbra is az, hogy Közép- és Kelet-Európa vezető légikikötőjévé váljanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×