eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Milyen szezont zár a könyvpiac?

A karácsony utáni napokban is nagy az érdeklődés a könyvek iránt - mondta az InfoRádiónak a Bookline elnök-vezérigazgatója.

A két ünnep közötti időszak is élénknek számít a Bookline-nál - mondta az InfoRádiónak az elnök-vezérigazgató. Starcz Ákos kifejtette: sokan ilyenkor cserélik ki azokat a könyveket, amiket karácsonyra kaptak, de nem elégedettek velük, vagy éppen beszerzik azokat, amiket végül nem kaptak meg ajándékba.

A Bookline elnök-vezérigazgató közölte, hogy a könyvpiacon az év utolsó két hónapjában jelentkezik az éves forgalom 30-40 százaléka. A cégnek jól sikerült az év vége, a szerény stagnálás után kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni, így az árbevétel pluszba fordul az egész év vonatkozásában - fejtette ki.

A hazai könyvpiacon ugyanakkor 10 százalék körüli csökkenés várható 2011-ben - vélekedett Starcz Ákos.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×