INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Még érdemes lesz várni a tankolással?

Infostart / InfoRádió
A dízel árának csökkenésére számít a Portfolio.hu. A portál szerint a benzin ára változatlan marad.

Bár a világgazdaság növekedésének lassulása az olajár csökkenésének irányába ható tényező, az iráni atomprogram miatti geopolitikai feszültségek továbbra is magas szinten tartják az olajárat. A Brent átlagos árfolyama ennek megfelelően a múlt heti 110 dolláros szinten tartózkodott.

Eközben a finomított termékek egymással ellentétes irányú árváltozást könyvelhettek el. A benzin dollárban mért átlagos jegyzésára 1,4 százalékkal emelkedett, a gázolaj esetében azonban 0,8 százalékos csökkenés mutatkozott.

A forint árfolyama a héten tovább erősödött a dollárhoz képest, a múlt heti 228-as átlagár után az utóbbi napokban 224,9-es átlagos érték alakult ki, aminek hatására a benzin hazai fizetőeszközben mért átlagára stagnált, a gázolajé viszont 1,7 százalékkal csökkent forintban mérve.

A jövő héten várhatóan ismét a dízelesek örülhetnek majd jobban, hiszen a gázolaj ára pár forinttal ismét csökkenhet. A benzin esetében a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a szerdától érvényes 395 forintos literenkénti szinten stagnál majd az ár - írja a Portfolio.hu.

A címlapról ajánljuk