INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Fiókokat zárnak be a bankok

Infostart / InfoRádió
A jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 alkalmazottól válik meg az Erste Bank Hungary Zrt., és várhatóan 43 magyarországi fiókját bezárja. Két nappal korábban a CIB Bank jelentette be, hogy két hét múlva 11 fiókját zárja be.

A létszámcsökkentést a bank pénteki közleményében a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátásokkal, a hitelezés visszaesésével, a "kiemelkedően magas mértékű bankadóval" és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteséggel indokolta.

Pénteki közleményében Jelasity Radován elnök-vezérigazgató közölte: a kedvezőtlen külső gazdasági események, a bankpiac lefékeződése és a céltartalékolási kötelezettségek jelentős növekedése együttesen elkerülhetetlenné teszi a magyar Erste Bank szervezeti átalakítását és fiókhálózatának karcsúsítását.

Álláspontja szerint a hosszú távon is fenntartható működés keretei csak a költségek csökkentésével, szigorú költséggazdálkodással teremthetők meg.

Két nappal korábban a CIB Bank jelentette be, hogy két hét múlva 11 fiókját zárja be. Ezek közül hét fiók budapesti - számolt be a Portfolio.hu.

A bank közleménye szerint azért van szükség a fiókbezárásokra, mert így maradhat a bank erős piaci szereplő a - sokszor kedvezőtlenül - változó gazdasági körülmények és külső feltételek közepette.

A vidéki fiókok közül a bezárás Tatabányát, Százhalombattát, Székesfehérvárt és Gödöllőt érinti.

A címlapról ajánljuk