INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

KSH: három százalékkal nőtt az ipari termelés

InfoRádió / MTI
Októberben 3,0 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az előző év azonos hónapjához képest - jelentette szerdán előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik az eredeti kiigazítatlan mutatóval.

A KSH adataiból kitűnik, hogy az előző hónapban, szeptemberben szintén 3,0 százalékkal nőtt az ipari kibocsátás, mind a kiigazított mind a kiigazítatlan adatok szerint.

Az előző hónaphoz képest októberben 0,9 százalékkal kisebb volt az ipari termelés volumene, a szeptemberi 3,9 százalékos növekedést követően.

Ami a bázishatást illeti, tavaly októberben 8,7 százalékra lassult az ipari termelés éves összevetésű növekedése az előző havi 11,2 százalékos ütemről, mind a munkanaphatással kiigazított, mind a kiigazítatlan adatok szerint.

Az idei év első tíz hónapjában az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal haladta meg a 2010. január-októberit. A múlt év azonos időszakában 10,3 százalékos volt a kibocsátás növekedése, 2010. egészében 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző évhez képest.


A címlapról ajánljuk