eur:
389.65
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szex 2,6 milliárd forintért

Rekordnak számító 13 millió dollárért, azaz 2,6 milliárd forintért cserélt gazdát a sex.com doménnév, az árral azonban még így sem volt mindenki elégedett, mert a jól hangzó címért az eladó a mostani összeg csaknem dupláját remélte.

A weboldal ezt megelőzően 2006-ban cserélt gazdát, akkor az Escom LLC 12 millió dollárt (2,4 milliárd forintot) fizetett érte. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosítónak tekintett sex.com-ot eredetileg árverés keretében szerették volna továbbadni, remélve, hogy az új tulajdonos akár 20 millió dollárt is meg fog adni érte.

A doménnevekkel üzletelő Sedo cég szerint azonban az amerikai Escom LLC hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el, ezért az árverés nélküli értékesítés mellett döntöttek.

Az oldal új tulajdonosa a Clover Holdings nevű vállalkozás, amelynek székhelye a karibi térségben található Saint Vincent és Grenadine-szigeteken van.

A Sedo adatai szerint a legdrágább doménnevek listájának második helyén a fund.com áll, amelyért a 9,9 millió dollárt fizettek, harmadik a porn.com 9,5 millió dollárral, a negyedik a diamond.com 7,5 millióval, az ötödik pedig a slots.com 5,5 millióval.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×