eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A növekedés finanszírozhatóságára fordítja a tőkét a CIG Pannónia

Hétfőn indult el a kereskedés a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a budapesti értéktőzsdén. Járai Zsigmond, a társaság felügyelőbizottságának elnöke az InfoRádiónak elmondta: a CIG-nek 10 ezer új magánszemély tulajdonosa lett, és 9,3 milliárd forint friss tőkéhez jutott a tőzsdei kibocsátással.

Hétfőn indult a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeinek kereskedése a tőzsdén, az első napon közel 400 millió forgalom volt a papírokban, a kereskedést pedig 863 forintos áron zárta a részvény, ami a bevezetési árhoz képest közel 8 százalékos esést jelent.

Járai Zsigmond az InfoRádiónak azt mondta: sikeres volt a kibocsátás, mintegy tízezer részvényese lett a társaságnak, ezzel a harmadik legnagyobb részvényesi számú vállalat lett a CIG Pannónia Életbiztosító, csak a Molnak és az OTP-nek van több magántulajdonosa. A felügyelőbizottság elnöke közölte: 9,3 milliárd forint új tőkéhez jutott a cég, ami stabilan biztosítja a fejlődés finanszírozhatóságát.

Négyezer ügyfél vett részvényt, így valóra vált az az ötlet, hogy a biztosító részben a biztosítottak tulajdonába kerüljön - emelte ki Járai Zsigmond.

A felügyelőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a növekedés finanszírozhatóságára fordítják a tőkét. A cég harmadik negyedéves jelentése szerint 80 százalékos növekedést értek el az előző év harmadik negyedévéhez képest, és a cél az, hogy ezt tartsák a továbbiakban is, így ennek a finanszírozása viszi el a tőkét - fejtette ki.

A részvényeket 938 forint lehetett jegyezni, de az első napon a kereskedést 863 forintos áron zárta a részvény. Járai Zsigmond emlékeztetett arra, hogy az ügyfelek 750 forintért jegyezték a részvényt, és ahogy arra számítani lehetett, gyorsan eladták egy magasabb áron, ennek következménye a csökkenés. A tőzsde eldönti, hogy milyen árfolyamon mozogjanak a részvények, de ha gyorsan növekszik a vállalat, akkor az értéke is gyorsan növekszik majd - mondta. A felügyelőbizottság elnöke hozzátette: örül annak, hogy sok részvény forgott az első napon.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×