eur:
390.28
usd:
365.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magával rántotta a gyengülő euró a forintot

A főbb devizákkal szemben gyengülő euró rántotta magával a forintot: az eurót kedden délelőtt fél tízkor 286,98 forinton jegyezték a bankközi piacon a hétfő délutáni 285 közeli jegyzések után.

Délután négy órakor 284,97 forinton állt az euró jegyzése, majd késő estére 284,60 körüli jegyzésre állt be. Kedden kora hajnalban az ázsiai kereskedési szakaszban a forint a főbb devizák árfolyamában bekövetkezett változás követve rövid idő alatt 286 forint feletti euró jegyzésre gyengült.

A dollárt 224,38 forinton jegyezték kedden délelőtt fél tízkor a bankközi kereskedelemben 1,2793 dolláros euró árfolyam mellett. Hétfőn délután a dollárt 221,33 forinton, az eurót 1,2875 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 222,08 forint 217,99 forint után, száz japán jent 267,99 forinton jegyeztek 262,65 forint után.

Az euró a Wall Street Journal cikke által az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben felkeltett aggályok miatt komoly árfolyam veszteségeket szenvedett el a dollárral és a jennel szemben.

A lap írása szerint az euróövezeti bankrendszeren végzett stresszteszt alulértékelte egyes pénzintézetek potenciális kockázatot jelentő állampapír tartalékait. A bankok által közzétett adatok utólagos elemzéséből arra a következtetésre lehetett jutni, hogy egyes bankok nem a hatóságok által kért módon számoltak be államkötvény tartalékaikról.

Az euró árfolyama a dollárral szemben 1,2870 körüli jegyzésről 1,2800 alá, a jennel szemben 108,40-ről 107,40-re, a svájci frankkal szemben 1,3050-ről 1,2950-re zuhant.

Piaci elemzők szerint az euró megdöntheti a svájci frankkal szemben augusztus 31-én 1,2848-as jegyzésen elért árfolyam mélypont rekordját.

Az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben felkeltett aggodalmak ismét kockázatkerülő magatartásra késztették a devizapiaci szereplőket, gyengítve a feltörekvő piaci devizák, valamint az euró-aspiráns országok devizáinak árfolyamát.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×