eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Enyhén erősödik a forint

A forint továbbra is enyhén erősödő tendenciát követ: az eurót szerdán délelőtt 276,87 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 277,86 forint után, szerdára virradóra a jegyzés 277,70 forinton állt a nemzetközi kereskedelemben.

A héten a kedvező nemzetközi befektetői hangulat fennmaradását feltételezve még tovább erősödhet a magyar fizetőeszköz, az euró megközelítheti a 275-ös szintet.

A dollárt 218,05 forinton jegyezték szerdán délelőtt 1,2710 dolláros euró árfolyam mellett. Kedden délután 219,60 forinton, illetve 1,2663 dolláron állt a jegyzés.

A svájci frank jegyzése 205,86 forint 208,44 forint után, 100 japán jent 245,19 forinton jegyeztek 248,40 forint után.

Szerdán az európai kereskedés kezdete óta a zloty 4,07 közeli euró jegyzésről 4,06-ra erősödött, a cseh korona 25,40-es euró jegyzés környékén ingadozik.

Az euró kedden 1,25 közeli dollár jegyzésekről 1,27 fölé erősödött és szerdára virradóra is tartotta elért árfolyamát. Az európai kereskedés kezdete előtt azonban ismét az 1,27-es dollár jegyzés közelébe gyengült.

Az euró keddi erősödése mögött az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben táplált kételyek enyhülése, valamint a dollárnak a nemzetközi befektetői kockázatvállalás erősödésével párhuzamosan bekövetkezett gyengülése áll.

Az eruóval szembeni bizalmat a görög kincstárjegy kibocsátás jó fogadtatása növelte, a befektetői kockázatvállalást pedig az amerikai tőzsdei eredmény beszámolói periódus biztató kezdete erősítette.

A "bevállalós" befektetői magatartás a menedék devizákban, például dollárban és jenben denominált befektetési eszközökből kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő eszközökbe irányítja át a tőkét.

Szerdán a pozitív nemzetközi befektetői hangulat fennmaradására lehet számítani. A plusz másfél-két százalékos amerikai tőzsdei zárást az ázsiai tőzsdék is nyereséges zárással követték és az európai tőzsdék is emelkedő indexekkel nyitottak, immár sorban a hetedik egymást követő kereskedési napon.

A nap folyamán támpontul szolgálhatnak a befektetői döntésekhez az euróövezet júniusi fogyasztói árindexéről és a májusi ipari termelésről közzétételre kerülő adatok, valamint a délután folyamán az amerikai olajtartalékok alakulása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×