eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Görögországnak nincs szüksége pénzügyi segítségre"

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei szerint Görögországnak jelenleg nincs szüksége pénzügyi segítségre, mert megfelelőek az athéni kormány egyensúly javító intézkedései. Ezt a közösség gazdasági és pénzügyi biztosa erősítette meg a tárcavezetők brüsszeli tanácskozásán.

Ollie Rehn ugyanakkor azt is közölte: ha mégis kell támogatás, akkor a tagállamok megteszik a szükséges összehangolt lépéseket, és az ügyben az állam és kormányfők hoznak végleges döntést. Az esetleges intézkedésekről egyelőre nem tudni konkrétumokat, csupán azt, hogy kétoldalú alapon nyújtanának támogatást Athénnak és nem tervezik a hitelgaranciák eszközének alkalmazását.

Brüsszel azt várja Görögországtól, hogy a 2010-re előrejelzett 12,7 százalékos költségvetési hiányt 4 százalékponttal, 8,7 százalékra mérsékli. A pénzügyminiszterek legközelebb május közepén tekintik át a görög válságkezelő intézkedések hatékonyságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×