eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Több mint 11 milliárd dollárt ér a Facebook?

A Facebook mára a világ legnagyobb közösségi oldalává vált az interneten, ez pedig az értékét is jócskán megemelte: egyes becslések szerint 11,5 milliárd dollárt ér a honlap.

A SharesPost szolgáltató, amely a magáncégek értékesítésében közreműködik, 11,5 milliárd dollárra (2300 milliárd forint) becsüli a nemzetközi közösségi portál értékét, amely már tavaly novemberben több mint 300 millió felhasználóval rendelkezett világszerte.

A cégről már akkor tudható volt, hogy nyereséges, ez pedig néhány hónap alatt a közkézen forgó részvények értékét mintegy 42 százalékkal emelte meg.

A szolgáltató hét internetes cég értékelését végezte el, a Facebook mellett a Twitterét és a Zynga Game Networkét is. A Facebook értékét a cég március 1-jén kétszer akkorában határozta meg, mint amennyit az orosz internetes társaság, a Digital Sky Technologies ajánlott érte tavaly júliusban.

Az Egyesült Államokban egyébként a második legnagyobb közösségi oldal a MySpace, a harmadik pedig a Twitter. Ez utóbbi értékét 1,44 milliárd dollárban (288 milliárd forint) határozta meg a SharesPost. A Twitter szóvivője mindezt nem kommentálta.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×