eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vártnál kisebb infláció Amerikában

Januárban a vártnál lassabban emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban - derül a munkaügyi tárca friss jelentéséből. Míg az egyhavi fogyasztói árindex 0,2 százalékos drágulást, az egyhavi fogyasztói magárindex 0,1 százalékos árcsökkenést jelzett. Az elemzői prognózisokban 0,3, illetve 0,1 százalékos értékek szerepeltek.

Januárban az energiaárak emelkedtek a leginkább (egyetlen hónap alatt 2,8 százalékkal) az Egyesült Államokban - derül ki a munkaügyi tárca inflációs statisztikájából.

Ebben nem volt semmi meglepő, nem úgy mint abban, hogy a fogyasztói magárindex a várt 0,1 százalékos drágulás helyett 0,1 százalékos csökkenést jelzett. A váratlan fejlemény a háztartási költségek csökkenésének tudható be. A havi változást jelző magárindex értéke 1982 óta nem volt negatív.

Az adatok megjelenését követően a dollár először gyengült, majd ismét erősödött az euróval szemben, az euró/dollár jegyzések háromnegyed háromkor 1.3514 körüli szinten jártak.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×