eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kétmilliárd dollár értékben kötvényt bocsátott ki a magyar kormány

Kétmilliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt az este a magyar kormány. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a Citigroupot és a Deutsche Bankot bízta meg a tranzakció lebonyolításával. A tízéves futamú kötvény kibocsátási ára 99,86 százalék, szelvénye 6,25 százalék, hozamfelára az azonos futamidejű amerikai kincstárjegy felett 2,65 százalékpont.

A tájékoztatás szerint a kötvényajánlatra 7 milliárd dollárnál valamivel nagyobb vételi igény érkezett Amerikából és Európából egyaránt. A távirati iroda úgy értesült, hogy 190-nél is több intézményi befektető jelentkezett a magyar ajánlatra.

Oszkó Péter pénzügyminiszter a Financial Timesnak nemrégiben kijelentette: Magyarország már kizárólag a piacról is fedezni tudja külső finanszírozási igényeit, és nincs szüksége a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi támogatására.

Magyarország szuverén adósságát a három legnagyobb hitelminősítő - a Standard & Poor`s, a Moody`s Investors Service és a Fitch Ratings - egyaránt a közepes befektetői sávban, de három különböző szinten tartja nyilván.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×