eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

271 forint körül az euró hétfő reggel

Hétfőn kora reggel 271,15 forinton jegyezték az eurót nemzetközi devizakereskedelemben, miközben a piac az MNB kamatdöntésére vár.

A dollár kora reggel 191,00 forint volt.

A most kezdődő hét a közép-kelet-európai térségben a kamatalakítás szempontjából lesz piacmozgató: hétfőn az elemzők az MNB-től 25 bázispontos kamatcsökkentést várnak a jelenlegi 6,25 százalékról, míg Lengyelországban a hét folyamán a kamat változatlanságát - 3,5 százalékon - valószínűsítik a szakértők. Csehországban ugyanakkor az IMF e héten esedékes tárgyalásai mozgathatják az árfolyamokat.

Magyarországon, elemzők szerint a kedvező inflációs kilátások mellett a forint viszonylagos stabilitása és a gazdaság folytatódó gyengélkedését jelző munkanélküliségi adatok is a kamatcsökkentés irányába hatnak.

Hétfőn, kora reggel az euró 4,0830 zlotyt ért, a cseh koronát 26,0370 korona/euró árfolyamon jegyezték.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×