eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György

A GVH négymillió forintra bírságolt egy hitelközvetítőt

Négymillió forintra bírságolta a PBB Credit Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a cég nem tartotta be a reklámjaiban ígért egy-két napon belüli hitelfolyósítást, és - megalapozatlanul - egyedülállónak hirdette a szolgáltatást - közölte a GVH.

A versenyhivatal megállapítása szerint a hitelek folyósítása gyakran a 20 napot is meghaladta.

A hitelközvetítéssel foglalkozó PBB Credit Kft. különböző reklámokban 24 órát, illetve egy és öt nap közötti hitelfolyósítási időt ígért, azt a látszatot keltve, mintha a felhasználó a kérvénytől számítva ennyi idő alatt juthatna a kölcsönhöz.

A versenyhivatal a 2008 márciusa és a 2009 májusa között nagy példányszámú hirdetési újságokban megjelent gyorshiteleket vizsgálta. A GVH közleménye hangsúlyozza, hogy a PBB Credit adatszolgáltatásából nem derült fény arra, hogy a cég által közvetített hitelek folyósítása az adott határidőn belül megtörtént-e.

A GVH magyarázata szerint a reklámokban szereplő határidőt a fogyasztó olyan időtartamként értelmezi, aminek a kezdete a hirdetést feladó vállalkozó felkeresésének időpontja, míg a vége a hitel tényleges folyósításának ideje. A fogyasztó számára lényegtelen, hogy mennyi idő alatt kerül kitöltésre a hiteligénylés, mennyi idővel később írják alá a kölcsönszerződést, továbbá, hogy a kölcsönszerződés megkötésétől még mennyi ideig kell várakoznia a készpénz kifizetéséig.

A reklámokban szereplő egyedülálló szolgáltatásnak a vizsgálat megállapítása szerint ellentmondott az tény, hogy nem minden hiteligénylő részesült kedvezményben. Megjegyzik: a gyorsított hitelbírálás, a kezelési költség elengedése, az óvadék összegének csökkentése, a közjegyzői díj megelőlegezése, esetlegesen a szerződéskötési díj mértékének csökkentése nem jelent egyedülálló szolgáltatásokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×