eur:
401.66
usd:
364.2
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

A következő hónapokban kezdődhet a Paksi Atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárása

A jövő év első negyedében kezdődhet a Paksi Atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárása. A Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója azt mondta: a projekt előkészítésén 7 munkacsoportban összesen 100 ember dolgozik.

Mártha Imre hozzátette: az új blokk, vagy blokkok létesítése nem igényel állami forrást, a beruházásba a tervek szerint szakmai, vagy pénzügyi befektetőt vonnak be, de a törvényi szabályozásnak megfelelően csak kisebbségi részesedéssel. Süli János, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az engedélyezési eljárás 4-5 évig tarthat. Azt mondta: amennyiben 2014-2015-re meglesznek az engedélyek, az első blokk 2020-ban, a következő pedig 2025-ben kezdheti a termelést; az új blokkok tervezett élettartama pedig 60 év.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×