INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mélyponton a használtautó-piac - innen már csak feljebb van

Infostart / InfoRádió
Mélypontra került, 40 százalékkal esett vissza a használt autók piaca ebben az évben, de jövő tavasszal már fellendülésre számít az Erste Lízing elnök-vezérigazgatója. Megyeri István az InfoRádiónak elmondta: a lakáskölcsönökhöz hasonlóan az autóhiteleknél is adottak a bankok által kínált átütemezési konstrukciók, ám a hitelre vásárolt autóknak még így is vissza kell venniük a hitelre vásárolt autók 1-2 százalékát az adósok nemfizetése miatt.

Az új autók piaca 70, a használtaké 40 százalékkal esett vissza az idén; ez már a mélypont, tavasszal fellendülésre számít az Erste Lízing elnök-vezérigazgatója. Megyeri István szerint ugyanis a válság begyűrűzése nyomán nagyon sokan elhalasztották az autóvásárlást, de előbb-utóbb rászánják magukat a cserére. Várhatóan azok is így tesznek majd, akiknek többe kerül régi kocsijuk javíttatása, mint egy újabb beszerzése - magyarázta.

Idén a hitelre vásárolt autók 1-2 százalékát kellett visszavenniük a bankoknak nemfizetés miatt; főleg olyan ügyfeleknek kellett megválniuk a kocsijuktól, akik nagyon alacsony vagy nulla százalékos önerővel és hosszú futamidőre vettek fel kölcsönt - fejtegette Megyeri István. Megjegyezte: bizonyos márkák portfóliója jelentősen rosszabb a többinél, ezek esetében a visszavett kocsik aránya eléri a 20-30 százalékot.

Hanganyag: Kaputa Júlia


A címlapról ajánljuk