eur:
389.42
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

S & P: szerkezeti gondokkal küszködnek a magyar bankok

A magyar bankok pénzügyi profilja várhatóan gyengülni fog rövid távon, a folytatódó recesszió, "a gyenge és kilengésekre hajlamos nemzeti valuta", valamint a finanszírozási nyomások következtében, áll a Standard & Poor's csütörtökön ismertetett értékelésében.

A nemzetközi hitelminősítő londoni elemzése szerkezeti gyengeségnek nevezi a magyar gazdaság "jelentős külső finanszírozási igényét", amely a magas közadósságból és a nagymértékű külső egyensúlyhiányból ered, és amely "kiteszi a gazdaságot a globális piacokon uralkodó szűkös és drága finanszírozási kondícióknak".

Az S&P a múlt hónap végén az addiginál gyengébb kockázati kategóriába sorolta át a magyar bankrendszert, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy a bankszektor állami támogatása a tulajdonosi finanszírozás gyengülése esetén költségvetési korlátokba ütközne.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×