eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyar Telekom - Kisebb nettó eredmény és bevétel

A Magyar Telekom Nyrt. 44,672 milliárd forint nettó eredményt ért el az első fél évben, ami 16,8 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál - hozta nyilvánosságra gyorsjelentésében a társaság csütörtökön.

A konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a cég bevétele 320,5 milliárd forint volt az első fél évben, szemben az egy évvel korábbi 335,7 milliárd forinttal.

A Magyar Telekom az első negyedévben 21,5 milliárd forint nettó eredményt ért el. Az elemzők a második negyedévre 22,1 milliárd forint profitot vártak, amit a tényleges adat mintegy egymilliárd forinttal meghalad.

A társaság közleménye idézi Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgatót, aki szerint a második negyedévében tovább romlott a gazdasági környezet. Az ügyfelek tudatosabb használattal ésszerűsítették távközlési kiadásaikat. A társaság az év egészében kiélezett versenyhelyzettel, a bázishoz képest két százalékkal nagyobb bevétellel és legfeljebb öt százalékkal kisebb kamat- és tőketörlesztés, adófizetés és amortizáció előtti eredménnyel
számol.

A Magyar Telekom bevételei az elmúlt évben fél százalékkal, 673,056 milliárd forintra csökkentek. A társaság az idén beruházásra a tavalyival azonos összeget, 107,9 milliárd forintot költ. A vállalat az első fél évben tárgyi eszközökre és immateriális javakra a tavalyinál 10,5 milliárd forinttal többet, 49,2 milliárd forintot költött.

A növekedés elsősorban a szatellittévé-előfizetések felfutásának és az optikai hálózatépítésnek a következménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×