eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A Bamco azt ígéri: ezután nem áll le a metróépítéssel

Csökkent a franciák részesedése a 4-es metrót építő konzorciumban, a Strabagé és a Hídépítőé a többségi üzletrész - számolt be az InfoRádiónak a Hídépítő vezérigazgatója. Fehér László azt is ígéri, hogy a teljesítések körüli viták nem hátráltatják a munkát a jövőben, azaz nem állnak le azért, mert elszámolási vitájuk akad a megrendelő fővárossal.

Az eddigi 15-ről 25 százalékra növelte tulajdonrészét a Bamco Kkt.-ben a Hídépítő Zrt., miután a konzorciumban nem volt egységes álláspont a megrendelő fővárossal való tárgyalások mikéntjéről.

A francia Vinci Construction ugyanis azt szorgalmazta, hogy amíg nem tisztázzák a vitás financiális kérdéseket, addig álljanak le az építéssel, a másik két résztvevők azaz a Hídépítő és a Strabag azonban ezzel nem értett egyet.

A konzorcium tagjai ezért úgy döntöttek: csökkentik a Vinci részesedését, ez azonban többletfinanszírozást jelent a Hídépítő számára - mondta az InfoRádióban Fehér László, a cég vezérigazgatója.

A cégvezető azt ígéri: a jövőben a megrendelővel való vitás kérdések miatt nem fog leállni az építés.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×