eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Deripaszkának nem kell eladnia a Russznyeftet

A jelentős adósságot felhalmozó Oleg Deripaszka orosz milliárdosnak mégsem kell eladnia a Russznyeft olajipari cégét - értesült a Vedomosztyi című orosz lap.

Deripaszka Basic Element (Bazel) holdingja azután hozta meg az erről szóló döntést, hogy sikerült adósság átütemezési megállapodást kötnie a legnagyobb orosz bankkal, a Sberbankkal.

A Basic Element a Gazprom Nyeft céggel tárgyalt a Russnyeft - a termelése alapján nyolcadik legnagyobb orosz olajvállalat - eladásáról, de a múlt hónapban megszakadt az egyeztetés, mert nem tudtak megállapodni a cég értékéről.

A Vedomosztyi úgy tudja, hogy a Russnyeft adóssága 7 milliárd dollár körüli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Ez még csak a kezdet, fel kell készülnünk a veszélyes turbulenciákra? – Itt vannak a leginkább érintett útvonalak

Ez még csak a kezdet, fel kell készülnünk a veszélyes turbulenciákra? – Itt vannak a leginkább érintett útvonalak

Kényelmetlen, de többnyire mindennapos és veszélytelen esemény a repülőutakon a turbulencia. Azt szokták mondani, hogy ha valaki fél a rázkódástól, úgy képzelje el az egészet, mintha egy zselében lenne a repülő, ami remeg, de azért a zselében marad, vagy gondolja, hogy egy autóban ül, és rossz minőségű az út. A héten azonban a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó járata olyan erős légörvénybe került, hogy több mint százan megsérültek, sokan még most is kórházban vannak, és haláleset is történt a repülőn. A gép mindössze 3 perc alatt 1,8 kilométert süllyedt, az utasok beszámolói szerint egyeseket olyan magasra dobott a turbulencia, hogy a fejükkel behorpasztották a mennyezetet. Sok mindentől függ, hogy hol alakul ki turbulencia és mennyire erőteljes, most bemutatjuk azokat az útvonalakat, amelyeket a leginkább sújt a jelenség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×