eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Harminc milliárd forintos állami tőkejuttatást kap az FHB

Az FHB Jelzálogbank saját kérésére 30 milliárd forint összegű tőkejuttatást kap, hogy hazai versenytársaihoz képest ne kerüljön versenyhátrányba - jelentette be kedden Veres János pénzügyminiszter és Gyuris Dániel, a bank vezérigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Az állam a tranzakció keretében egy bizonyos területeken vétójogot biztosító részvényt kap, míg a többi részvény nem szavazhat. A tőke 5 évre jár, nem hígít. A menedzsment bónuszát korlátozzák - írta a portfolio.hu.

A tőkejuttatásra 650 forintos részvényenkénti árfolyamon kerül sor, a papírokat a bank szintén 650 forinton vásárolhatja majd vissza 5 év múlva. A részvények nem konvertálhatóak.

Veres János elmondta azt is, hogy az állam más bankokkal is folytat tárgyalások állami tőkeemelésről.

Mint ismeretes, az FHB múlt héten 400 millió eurós hitelt is kapott az államtól.

Felfüggesztették a BÉT-en a kereskedést

Felfüggesztette az FHB részvények kereskedését 8.39 órától 10 óráig a Budapesti Értéktőzsde.

A BÉT honlapján közzétett közlemény szerint az FHB kedden arról tájékoztatta az értéktőzsdét, hogy olyan rendkívüli tájékoztatást kíván közzétenni, amely nagymértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát. Erre tekintettel kérte az FHB a részvények kereskedésének felfüggesztését.

Az FHB részvények hétfői záróára 559 forint volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×