eur:
391.2
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Veres János: A legrosszabb esetre is van forgatóköny

Veres János pénzügyminiszter szerint a parlamenti erőknek sikerül megállapodniuk egy új kormányfő jelöléséről, és nem kell előre hozott választásokat tartani. A szocialista politikus az InfoRádiónak úgy fogalmazott: a legrosszabb gazdasági helyzetre is van kész forgatókönyve a Pénzügyminisztériumnak. Az a következő kormány felelőssége, hogy előveszi-e ezeket a javaslatokat - tette hozzá.

Szakítani kell a korábban tabunak vélt gondolatokkal, a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciója pedig ilyen szempontból rendkívül fejlődőképes volt - mondta a pénzügyminiszter az InfoRádiónak. A válság kikényszerítette, hogy olyan dolgokhoz nyúljanak, amelyeket korábban érinthetetlennek tartottak - tette hozzá.

Veres János emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azzal indokolta távozását, hogy személyében nem akar akadálya lenni annak, hogy a szükséges lépések megtételéhez kellő szélesebb támogatottság létrejöjjön. Távozásával tágabb teret akart engedni a kormánynak és az MSZP-nek is - jegyezte meg a tárcavezető.

Feszesebb forgatókönyvek


A Pénzügyminisztériumban készültek olyan számítások, amelyek a jelenlegi tervezetben szereplőnél nagyobb mértékű kiadáscsökkentést tartalmaztak, komolyabb változást hoztak volna az államháztartás alrendszereiben és erőteljesebb társadalmi-gazdasági, szociális átalakítást céloztak - mondta a pénzügyminiszter. Hozzáfűzte: nem akarja végleg halálra ítélni ezeket a javaslatokat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×