eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mérnök, informatikai és egészségügyi diplomás kerestetik!

Jelenleg mérnöki, informatikai és egészségügyi területen érzékelhető a diplomás szakemberhiány, és ezen még a válság sem változtatott - ezt tapasztalják a Műegyetemi Állásbörze szervezői. Bár kevesebb a kiállító cég és az álláslehetőség, az április 8-9-i börzén 145 cég 2100 ajánlatából válogathatnak az érdeklődők.

Az április 8-9-i Műegyetemi Állásbörzén 145 kiállító cég 2100 állásajánlatából lehet választani - mondta az InfoRádiónak a rendezvény tanácsadója. Kroknay Szabó Mária kiemelte: a gazdasági élet minden szektorából képviseltetik magukat a cégek a börzén, de így is érezhető a válság hatása, hiszen a korábbinál 30-35 százalékkal kevesebb lesz a kiállító.

A papírforma nem mindenben érvényesül, ugyanis autóipari cégek is kínálnak munkalehetőséget a rendezvényen, ugyanakkor idén először nem képviseltetik magukat külföldi székhelyű, külföldön állást kínáló vállalatok - emelte ki.

A tanácsadó kifejtette: jelenleg a mérnöki, informatikai és egészségügyi területen diplomás szakemberhiány van, ezen a válság sem változtatott.

A legkeresettebbek a villamosmérnöki végzettséggel rendelkezők, de jó eséllyel találnak állást az informatikusok, a gépészmérnökök és a műszaki menedzserek - közölte Kroknay Szabó Mária.

További részleteket a Karrier magazin keddi adásában hallhatnak.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×