eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az AAA Auto abbahagyja tevékenységét Magyarországon

Gyenge összteljesítményére hivatkozva átmenetileg abbahagyja tevékenységét Magyarországon az egyik legnagyobb térségi használtautó-kereskedő hálózat, az AAA Auto Group.

A Hollandiában bejegyzett csoport e hónap végével felfüggeszti tevékenységét Magyarországon, de nem vezeti ki részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről, és azt tervezi, hogy két-három éven belül visszatér a magyar autópiacra, amikor a gazdasági helyzet majd javul, közölték csütörtökön a csoportnál.

A Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában használt autókat forgalmazó vállalat korábban, tavaly júniusban már bezárta lengyelországi részlegét.

Az Index február 6-án számol be arról, hogy az előzetes értékesítési eredmények szerint az AAA AUTO csoport 2008-ban 24 százalékkal kevesebb gépkocsit értékesített, mint az előző évben.

A cég tavaly a közép- és kelet-európai piacokon összesen 60.560 autót adott el, szemben a 2007. évi 80 ezerrel. A visszaesés egyrészt a használtautók iránti kereslet csökkenésével magyarázható, másrészt azzal, hogy a cég kihátrált a lengyel piacról, Magyarországon pedig bezárta az alulteljesítő üzleteinek többségét. Az eladások visszaesése ellenére 2008-ban a cég látványosan javított pénzügyi mérlegén 2007 negyedik negyedévéhez képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×