eur:
389.38
usd:
361.44
bux:
68401.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Két hónap alatt megduplázhatja a pénzét!

Hatalmas száguldást produkáltak ma az amerikai részvényindexek, melyek az elmúlt napok folyamatos emelkedésével február közepi szintekre értek. A külföldi sajtó által megkérdezett piaci szakértők közül többen is optimistán már fordulatról, bika piacról beszélnek, míg egyesek szerint "csupán" medve piaci ralit láthatunk. Akad olyan is, aki szerint még érdemes lehet óvatosnak lenni.

A Bloomberg által megkérdezett David Katz, a Matrix Asset Advisors vezetője szerint jelenleg mindenki a részvény piacon szeretne lenni. Ez számára talán nem is meglepő, hiszen a szakértő szerint több esetben is 100-200 százalékos emelkedési potenciált lehet felfedezni akár az elkövetkező 1-2 hónapban is.

A Wall Street Journal által megkérdezett üzletkötő, Ted Weisberg elmondta, hogy ő már a múlt héten bevásárolt, és most csak kisebb mennyiségekkel folytatta tovább a vásárlást. Amit látunk jelenleg, az véleménye szerint egy medve piaci rali, de a Dow Jones akár a 9.000 pontos szintig is elrepülhet.

Normál körülmények között persze már ez is kielégíthetné a bika piac fogalmát, azonban a szakértő szerint ezt az elmúlt időszak nagy volatilitása miatt nem lehet most kimondani. Ráadásul szerinte igazi bika piacról akkor lehetne beszélni, ha a nehéz szintnek bizonyuló 9.000 ponton sikerülne áthaladni.

Bud Haslett, a Miller Tabak Capital MAnagement vezérigazgatója szerint, bár továbbra is sok a képlékeny tényező a bad bank koncepcióval kapcsolatban, a piacon mégis egy jó alapot szolgáltathatnak a jelenlegi bejelentések a további pozitív folyamatoknak.

A CNBC-nek nyilatkozó Tom Sowanick, a Clearbrook Financial vezetője szerint a hétfői bejelentés a bankmentéssel kapcsolatba és a kedvező lakásépítési adat együtt tudtak fordulópontot hozni a piacra, mely akár egy bika piac kibontakozásának előszele is lehet.

Steve Auth, a Federal Investors vezetőjének elmondása szerint a részvénypiacokat eddig alulsúlyozáson tartó ügyfeleiknek azt ajánlják, hogy mozduljanak el a semleges eszközsúly felé, és figyelmeztetnek, hogy ne próbálják pontosan elkapni a piac alját.

A Marketwatch-nak Jack Ablin, a Harris Private vezetője azt mondta, hogy pozitív jelek látszanak a piacon, bár továbbra is túl korai lenne azt megmondani, hogy a pénzügyi és gazdasági krízis nehezét vajon magunk mögött hagytuk-e már.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×