eur:
388.51
usd:
361.12
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Mibe fektessünk gazdasági válság idején?

Egyre többen fektetnek aranyba, mivel ez az egyetlen olyan piaci termék, amely nemcsak értékálló, de valamennyi hozammal is kecsegtet - mondta a Solar Capital elemzője. Szűcs Örkény hozzátette: az aranyat vásárlók közül is sokan vannak, akik a piacon uralkodó bizalmatlanság miatt inkább fizikai valójában vásárolnak a nemesfémből.

Az egyetlen olyan termék a globális piacon, amely tartja, sőt növelni tudja az árát, és minden évben magasabb áron zár, mint ahol nyitott - a Solar Capital elemzője ezzel magyarázta, hogy egyre többen fektetnek aranyba. Szűcs Örkény az InfoRádiónak elmondta: az emberek ma azt a fajta befektetést keresik, amelyre nem elsősorban a magas hozam, hanem az értéktartás a jellemző, márpedig az arany ilyen.

A portfóliók egyre nagyobb hányadát fektetik olyan termékbe, amely függetleníteni tudja magát a piacok zuhanó tendenciáitól, sőt ellentétes mozgást tud produkálni - véli az elemző, aki hozzátette: a nemesfémnek korábban az ékszerpiacon volt fontos szerepe, de ott most visszaszorult: Indiában az ékszerkészítők gyakorlatilag már nem vásárolnak aranyat, és Dubajban is hetven százalékkal esett vissza az ékszerforgalom.

A fizikai és a papír alapú aranyra is van kereslet, de sok befektető fizikai valójában szeretné megkapni az aranyat, amelynek tárolásáról maga gondoskodik - mondta az elemző, aki szerint ez a pénzügyi közvetítőrendszerekkel szembeni bizalmatlansággal magyarázható.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×