eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

15 milliós bírságot kapott a Tesco

15 millió forintra bírságolta a Tesco-Global Zrt.-t a Nemzeti Hírközlési Hatóság, mivel felszólítása ellenére továbbra is forgalmazott olyan rádió adó-vevőket, amelyek nem feleltek meg a szabványnak, és zavartak más frekvenciákat - mondta a hatóság szóvivője, Márton György.

Márton György az InfoRádiónak kifejtette: a hivatal 2008 nyarán piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a Tesco által forgalomba hozott Technika TA719 típusú PMR adó-vevő rádióberendezést, és annak rádiótechnikai, valamint elektromágneses összeférhetetlenségi követelményeknek való megfelelőségét.

A hatóság megállapította, hogy a berendezés nem felel meg a Tesco által kiadott megfelelőségi nyilatkozatban is szereplő szabvány által előírt követelménynek: mellékhullámú sugárzása többszöröse a szabványban előírtaknak, használata pedig más rádiófrekvenciás eszközöket zavar. A hatóság megtiltotta a berendezés magyarországi forgalomba hozatalát és forgalmazását, továbbá elrendelte a berendezés forgalomból történő kivonását - közölte Márton György.

A novemberi utóellenőrzés során kiderült, hogy a Tesco nem tartotta be a tiltóhatározatban foglaltakat: a boltjaiban lévő több mint 1500 pár adó-vevőt nem vonta ki a forgalomból, azokat szabálytalanul továbbra is forgalmazta, sőt újabb készülékeket is kiszállított az áruházakba és ellentmondásosan nyilatkozott a forgalmazott készülékek mennyiségéről. Ezeket a tényeket a hatóság a bírság megállapításánál súlyosbító körülményként értékelte - emelte ki a szóvivő.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×