eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kevesebb utassal is nyereséggel zárt a MÁV

A MÁV-csoport az elmúlt évhez hasonlóan várhatóan idén is pozitív eredménnyel zárja az évet. Heinczinger István, a vasúttársaság vezérigazgatója elmondta: valamennyi kiemelt leányvállalatuk nullszaldóval vagy nyereségesen fejezi be 2008-at.

Az évet értékelve hangsúlyozta: sikeresen lezárult a MÁV Cargo privatizációja, jövőre pedig 64 milliárd forint fejlesztés valósul meg a MÁV-csoporton belül.

Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: 2008 sikeres évük volt, folytatódtak a fejlesztések, bár nem sikerült az utasszámcsökkenést megállítani, de az üteme mérséklődött.

Az idén elindították az internetes jegyértékesítést, jövőre pedig az első negyedévben a mobiltelefonos jegyvásárlást is lehetővé teszik. Az idén forgalomba áll 10 Talent motorvonat, beérkezett a harmincadik FLIRT jármű is, és jövőre megkezdik lehívni a FLIRT vonatokra vonatkozó opciót.

Tíz felújított harmadik generációs IC kocsit helyeztek forgalomba. A vezérigazgató külön szólt az osztrák vasúttal indított magas színvonalat képviselő utaskiszolgálásról a Budapest-Bécs-München vonalon.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×