eur:
389.6
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Veres: a reformoknak köszönhető, hogy javult az üzleti környezet

Kilenc helyet javítva, a tavalyi ötvenedik helyett a 41.-re került Magyarország a Világbanknak az üzleti környezet minőségét jelző rangsorában. A szervezet képviselői a jelentés ismertetésekor pozitívan értékelték az eddig megtett kormányzati lépéseket, a kormány részéről megjelent miniszterek pedig a reformok folytatását ígérték.

Veres János pénzügyminiszter szerint az elmúlt két évben végrehajtott reformok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az üzleti környezet minőségét tekintve Magyarország jelentősen előrelépett a Világbank által napokban közzétett rangsorban.

A kormány kész további intézkedéseket tenni az ország versenyképességének javítása érdekében - mondta a pénzügyminiszter.

A Világbank "Doing Business" jelentése szerint Magyarország az üzleti környezet minőségét jelző mutatók alapján az előző évi 50. helyről a 41.-re lépett a 181 országot értékelő rangsorban.

A világbanki jelentés elkészülte óta életbe léptetett kormányzati intézkedések révén gyakorlatilag egy órára csökkent Magyarországon a vállalatalapítás időtartama - mondta a tájékoztatón Draskovics Tibor igazságügyi miniszter.

Hozzátette: a Világbankkal is egyeztetve olyan új jogszabályokat készítenek elő, amelyek erősítik a vállalatvezetők felelősségét, bővítik a kisrészvényesek érdekeinek védelmét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×