eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Óriási tiltakozás a megacég üzemének tervezett bezárása ellen

Bochumban az elmúlt hét végén több mint hatezeren tüntettek a Nokia üzem tervezett bezárása ellen. Közéleti személyiségek és művészek is csatlakoztak az élőlánchoz. A finn távközlési vállalat bochumi telephelyének üzemi bizottsága változatlanul reméli, hogy a munkahelyeket legalább részben meg tudják menteni.

A Nokia bochumi telephelyének alkalmazottjait képviselő üzemi tanács elnöke a látványosra sikerült hétvégi tiltakozó akciót követően derűlátóan nyilatkozott a cég vezetőivel keddre tervezett tanácskozást illetően.

Mint elmondta, fel tudják ajánlani a Nokia vezetőinek, hogy 14 millió euróval gazdaságosabban fognak termelni Bochumban, és ezzel remény nyílhat arra, hogy a megszüntetéssel fenyegetett kétezer állás jó részét sikerül megmenteni.

Lapértesülések szerint a Nokia finnországi igazgatósága csütörtökön Düsseldorfban találkozik az illetékes német tartomány gazdasági miniszterével is.

Èszak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke korábban azt közölte, hogy vizsgálatot rendelt el a Nokia ellen a 40 millió eurós állami támogatás visszaszármaztatása ügyében, amelyet annak idején cégfejlesztési célokra utaltak át.

A finn vállalat az év elején a magas németországi termelési költségekre hivatkozva közölte, hogy beszünteti a gyártást Bochumban, és a termelést Romániába telepíti át. A döntés legalább kétezer német alkalmazott elbocsátásával jár.

A Nokia jelezte azt is, hogy megválik a bochumi autótartozék-gyártó részlegtől is, ami további elbocsátásokat von majd maga után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×