eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Microsoft-Yahoo: két vesztesből lehet-e egy győztest összegyúrni?

A Microsoft közel 45 milliárd dolláros ajánlatott tett a Yahoo internetes cég részvényeiért. Ez 62 százalékkal magasabb összeg annál, mint amennyit a Yahoo részvényei jelenleg érnek. Nemes Dániel számítástechnikai szakértő szerint az a nagy kérdés, hogy az online piac két vesztes cégéből sikerül-e egy olyan vállalatot összegyúrni, ami megközelíti a piacvezető Google bevételeit.

A Microsoft immár hét-nyolc éve próbálja megvetni a lábát az online piacon, de nem sikerült áttörést elérnie annak ellenére, hogy anyagi lehetőségei szinte korlátlanok - vélekedett az InfoRádió által megkérdezett számítástechnikai szakértő annak kapcsán, hogy a Microsoft közel 45 milliárd dolláros ajánlatot tett a Yahoo internetes cég részvényeiért.

Nemes Dániel kiemelte: közben feljött egy versenytárs az online oldalról indulva, a Google, és kacsintgat a Microsoft hagyományos területei felé. A Google nagyon sikeres, így a Microsoftnak valamit tennie kell - tette hozzá.

Kérdéses, hogy az egyre gyengébb eredményeket produkáló Yahoo felvásárlása erre megoldás lenne-e - emelte ki a szakértő.

Nemes Dániel szerint az a nagy kérdés, hogy a két vesztes társaságból lehet-e egy győztest összegyúrni. A Microsoft és a Yahoo együttes bevétele megközelítené a Google-ét, de utóbbi folyamatosan növekszik - tette hozzá.

Ha az üzlet létrejön, akkor a Microsoft egy alapos újrastrukturálás után az üzleti modellek újragondolásával és komoly fejlesztésékkel megpróbálja befogni a Google-t - mondta a szakértő.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×