eur:
388.95
usd:
360.59
bux:
68399.04
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Húszmillió vendégéjszakát vár a Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. jövő évi marketingtervének egyik célja, hogy a belföldi vendégéjszakák száma elérje a 10 milliót, a külföldieké pedig a 10,2 milliót - mondta el az InfoRádiónak a társaság vezérigazgatója.

Emelkedést vár a belföldi turizmus és a beutazás terén is a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Róna Iván az InfoRádiónak kiemelte: a szervezet jövő évi marketingtervének egyik célja, hogy a belföldi vendégéjszakák száma elérje a 10 milliót, a külföldieké pedig a 10,2 milliót.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idén az első kilenc hónapban 2,7 millió külföldi vendég 8,1 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, míg 3,1 millió belföldi 8 millió vendégéjszakát töltött el. 2006-ban a külföldi vendégéjszakák száma 9,8 millió volt, a belföldieké 9,2 millió.

Róna Iván kiemelte: jövőre várhatóan 4,4 milliárd forintot tudnak marketingtevékenységre fordítani.

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a reáljövedelmek csökkenése ellenére augusztus végéig emelkedés volt megfigyelhető a belföldi turizmusban.

Jó évet zártak a Balatonnál

A Balaton sikeres évet zárt, de jövőre még nagyobb reklámkampánnyal jelennek meg Németországban, hogy ez így is maradjon - hangsúlyozta.

Róna Iván elmondta: céljuk egyebek mellett az ország pozitív turisztikai képének és pozíciójának erősítése, új piacok felfedezése, a Balaton újrapozícionálása, új menetrendszerinti légi járatok elindítása.

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a marketingterv alapján cél az is, hogy növeljék a belföldi utazások presztízsét, fokozzák az üdülési csekkek turisztikai szolgáltatásokra való beváltását.

Kiemelt helyszínek: a Balaton, Budapest, Pécs...

Róna Iván kiemelte: a terv alapján külföldön kiemelt turisztikai termék lesz Budapest és környéke, a Balaton, az egészség- és hivatásturizmus, a Pécs 2010, Európa Kulturális Fővárosa körüli rendezvények kommunikációja.

Belföldön központba kerül az egészségturizmus, valamint a vízparti üdülés a Vizek Éve elnevezésű kampány keretében - tette hozzá.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Belenyúl az MNB az életbiztosításokba,  megnövelné a közvetítők számát a kormány

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba, megnövelné a közvetítők számát a kormány

A következő hetekben bocsátja konzultációra etikus 2.0 koncepcióját a Magyar Nemzeti Bank, amelytől a túl magas költségmutatójú életbiztosítási termékek kivezetését, az értékesítési hibák felszámolását és az ügyfélérték növelését várja a jegybank. A kormány a sikeres lakásbiztosítási kampány után ráfordul az öngondoskodási piac és az agrárbiztosítások megújítására, előbbi felfuttatása érdekében a biztosítási közvetítők nagyobb fokú bevonását tervezi a pénztári piacon is. A biztosítók eközben arra számítanak, hogy jövőre már nem sújtja őket az extraprofitadó, és  megfogadja néhány további javaslatukat is a kormány, amelyek között egy családvédelmi életbiztosítás bevezetése is szerepel. Minderről a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségének (MABIASZ) a konferenciáján volt szó hétfőn Visegrádon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×