eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az újabb válságot akarja megelőzni az unió

Az Európai Unió belső piaci biztosa szeretné elérni, hogy már 2008-tól egységessé váljanak az unió országaiban a jelzálogpiacon a hitelkihelyezések feltételei, megelőzendő egy újabb globális pénzpiaci válságot.

Stricca Lilla, a Mazars Metrum pénzügyi tanácsadó cég üzlettársa szerint a jogharmonizáció és a jelzálogpiaci válság érintheti az ingatlanpiacot: egyrészt az ügyletek száma csökkenhet, másrészt a kockázatkedvelő magántőke-társaságok és alapok, illetve a tapasztalt pénzügyi és adótanácsadók szerepe erősödni fog.

Mint mondta, a szabályozás szerint egységessé válna a jelzáloghitelek kihelyezése, a kamatokat egy intervallumon belül lehetne megadni, és a járulékos költségeket is pontosítaná a szabályozás.

A javaslat várhatóan januárra készül el - közölte Stricca Lilla. Mindez a nagy banki hitelekkel dolgozó iparágakra lehet hatással, például az építőiparra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×